Χωρίς σοκολάτα μέσα στα επόμενα χρόνια κινδυνεύει να μείνει ο πλανήτης, σύμφωνα με Αυστραλούς επιστήμονες.
Ο λόγος που βρισκόμαστε στα πρόθυρα κρίσης στην παραγωγή σοκολάτας έχει να κάνει με την πολιτική αστάθεια και τις κλιματικές αλλαγές στις χώρες παραγωγής κακάο και η ραγδαία αύξηση της ζήτησής της από τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Ο καθηγητής Ντέιβιντ Γκεστ του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι είναι επείγουσα ανάγκη πλέον να εκσυγχρονιστούν οι μέθοδοι καλλιέργειας των κακαόδεντρων προκειμένου μέχρι το 2020 να έχει αυξηθεί η παραγωγή.
«Μία εκτίμηση είναι ότι η παγκόσμια παραγωγή θα πρέπει να αυξηθεί κατά 1.000.000 τόνους τον χρόνο έως το 2020 ενώ το 2010 παρήχθησαν μόλις 3.600.000 τόνοι κακάο», δήλωσε ο καθηγητής κι εξέφρασε τον φόνο ότι εάν δεν γίνει κάτι πολύ σύντομα τότε θα έρθει -στο άμεσο μέλλον- μια ημέρα που η αυθεντική σοκολάτα θα είναι δυσεύρετη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου